Produkty pro místní lešení (3)

Maltol

Maltol

Chuť
Olej z kukui ořechů

Olej z kukui ořechů

Kukuinové oleje se získává ze semen kukuinového stromu, také nazývaného světelný strom. Tento strom patří do rodiny pryšcovitých. Původně rostl na horských svazích a v soutěskách na Havaji, ale nyní se nachází také v Polynésii, jižní Asii, Austrálii a na Cejlonu. Strom má bílé až růžové květy, ze kterých vznikají zelené, kulaté plody. Ty se skládají z tvrdé skořápky, která obsahuje dva tvrdé, kamenné plody. Dospělé stromy nesou 35-45 kg plodů ročně. Olej se získává extrakcí, horkým nebo studeným lisováním a poté se jemně filtruje a čistí nebo rafinuje. Olej má světle žlutou až oranžovou barvu a kyselou, travnatou a částečně chemickou vůni. Vyznačuje se vysokým obsahem nenasycených mastných kyselin, jako je kyselina linolová nebo linolenová, s až 90% podílem. Je tedy jedním z olejů s nejvyšším podílem mastných kyselin. CAS č.: 8015-80-3 Barva: čirá až oranžová Vůně: kyselá, travnatá, částečně mírně chemická Trvanlivost: 18 měsíců INCI Evropa: Aleurites Moluccana Seed Oil INCI USA: Aleurites Moluccana Seed Oil Skladování: skladovat na chladném, suchém, světlu a vzduchu chráněném místě v uzavřeném obalu Kvality: studeně lisovaný, kbA
Organické Řezané Listy Kopřivy

Organické Řezané Listy Kopřivy

Žihlavka Každý pravděpodobně zažil štípnutí od žihlavky. Štípe a proto se žihlavka nazývá plevelem. Ale rostlina má také svou druhou stránku. Můžete ji jíst! Vařená žihlavka má chuť připomínající špenát s okurkou. Zdravotní vlastnosti žihlavky Žihlavka obsahuje mnoho různých zdraví prospěšných látek, včetně vitamínu C a různých vitamínů skupiny B, vitamínu E a K. Minerály, zejména železo, křemík a vápník. Je také důležitým zdrojem chlorofylu. V žihlavce se nacházejí také třísloviny, bílkoviny, flavonoidy (antioxidanty), slizovité látky a vláknina. Co můžete dělat se žihlavkou? Žihlavka se používá v receptech na polentu, pesto, pyré, polévku z žihlavky nebo jako bylinný čaj. Má protizánětlivé vlastnosti, je dobrá pro čištění močových cest a jater a pomáhá lépe zvládat stres a únavu. List žihlavky má přirozeně jemnou, rostlinnou chuť. Sušená žihlavka...